Facebook Twitter YouTube Viber
Pára Centrum nyitólap
Pára Centrum telefonszám
Pára Centrum telefonszám
-
Saját autós kiszállítás!
Készülék bérlés
Készülék vásárlás
Kapcsolat
Bemutatkozás
Szárítási feladatok
GYIK
Nedves levegő, száraz levegő, szárítás, szaritas, szárazság, dry air, wet air, humidity, páratartalom, páraleválasztó párátlanítás páramentesítés nedves levegő megszüntetése.

Szárítás, szárítási feladatok

Párátlanítás, párátlanítási feladatok

Páramentesítés, páramentesítési feladatok

Dry air, wet air

Párás levegő, nyirkos levegő
Penész, penészgomba, nedves levegő, nedves falak
Ipari és lakossági szárítási megoldások: Pára Centrum. Nedves falak szárítás. Vizes falak megszüntetése.
IPARI ÉS LAKOSSÁGI SZÁRÍTÁSI MEGOLDÁSOK
Párának nevezzük a levegőben található vizet. Átlagos körülmények között szabad szemmel nem látható, de amint megemelkedik az adott levegőben található víz mennyisége, ez a víz kicsapódik, s láthatóvá válik vízcseppek formájában. A magas páratartalom megszüntethető ipari felszárító gépek segítségével.

Gyors és hatékony szárítás, párátlanítás, páramentesítés

IPARI PÁRÁTLANÍTÓK SOS KISZÁLLÍTÁS
DELTA PÁRAMENTESÍTŐ EPSZILON PÁRAMENTESÍTŐ

PÁRA CENTRUM HÍVÁSA:
06 1 445 4945


SZÁRÍTÁSI FELADATOK

Építkezés, felújítás
Beázás, csőtörés
Nedves fal, vizes fal
Festés előtt, festés után
Burkolás előtt, betonozás után
Parkettázás előtt, vizes beton
Nyirkos pince, árvíz, belvíz
Penészes fal, penészgomba
Irattár, műemlék

MIKOR KÉPZŐDIK MAGAS PÁRA?

A természetben pára akkor képződik, mikor a Nap sugarai felmelegítik a tavakat, tengereket (vagyis a vizeket), s a nedvesség vízgőz (pára) formájában a levegőbe kerül. Minél jobban felmelegszik az adott víz felülete, annál több vízgőz keletkezik, s annál párásabb lesz a levegő. Ezt a párás levegőt a szél juttatja el a vízfelülettől távol lévő helyekre.

Az építőiparban párás levegő akkor keletkezik, amikor az építkezés, vagy felújítás alkalmával több hektoliter víz jut be egy zárt légtérbe, az aljzatbeton, a falazás, a vakolás vagy a festés alkalmával. A falakban lévő víz, a természetben is tapasztalható módon elkezd párologni, de a zárt légtérben ez a mennyiségű víz, magától csak nagyon lassan tud eltávozni. Párátlanító gépek segítsége nélkül, akár több hónapot is igénybe vehet ilyenkor a szárítási folyamat, az épülő házban, lakásban a relatív páratartalom elérheti akár a 85-90%-ot is!

Beázás és csőtörés alkalmával váratlanul, akár több köbméter víz is el tud folyni, a falak, az aljzat gyorsan elnyeli a vizet. Ez a hírtelen elfolyt vízmennyiség aztán igen lassan párolog el, és több héten át magas lesz a páratartalom, ami aztán könnyen penészesedéshez vezet.


SZÁRÍTÁSI HELYEK

Szoba (10-30 m²)
Lakás (25-120 m²)
Ikerház (60-200 m²)
Családi ház (80-350 m²)
Villa (250-2000 m²)
Társasház (200 m²-)
Garázs (30-2500 m²)
Pince, irattár (-1000 m²)
Raktár, csarnok (-9999 m²)

PÁRÁTLANÍTÁS A PÁRA ELLEN

A modern szárító- és páramentesítő gépeknek köszönhetően, nem kell hosszú hetekig arra várni, hogy a nedves falak és a vizes aljzat magától száradjon ki. Egy-egy nagy teljesítményű ipari falszárító gép segítségével a száradási idő a tizedére csökkenthető! A Pára Centrum szárításhoz biztosít bérelhető, nagy teljesítményű ipari párátlanító gépeket, kérjük tekintse meg bérelhető gépeink listáját, és bérleti díjainkat!

Kiszállítunk és kiszárítunk!

Budapesten és környékén gépeinket saját autóinkkal kiszállítjuk Önnek, akár még ma! Megrendeléshez hívja a 06 1 445 4945-ös számot!

GYORS ÉS HATÉKONY SZÁRÍTÁS = PÁRA CENTRUM


PÁRÁVAL KAPCSOLATOS ALAPFOGALMAK

A párát hétköznapi nyelvben gyakran nedvességként vagy vízgőzként is emlegetjük, mértékét relatív páratartalomként határozzuk meg. Mint általában mindenhol az életben, a páratartalom esetében is érvényes a szabály, mely szerint az arany középút a jó; vagyis az se jó ha magas, és az se jó, ha túl alacsony a páratartalom.

Abszolút (tényleges) páratartalom: kifejezi, hogy egy m3 levegőben hány gramm vízgőz található. Mértékegysége: g/m³. Az abszolút vízgőztartalom (tényleges páratartalom) függ a levegő hőmérsékletétől, és adott hőmérsékletű levegő csak meghatározott mennyiségű vízgőzt tud befogadni. Például a 10°C-os levegő maximálisan 9 g/m³ vízgőzt fogadhat be.

Relatív páratartalom: A levegő relatív páratartalma azt az értéket mutatja meg, hogy a levegőben levő vízgőztartalom hány százaléka annak a maximális vízgőztartalomnak, amelyet a levegő az adott hőmérsékleten befogadhat, vagyis hány százaléka az abszolút páratartalomnak. A relatív nedvesség maximális értéke 100% lehet, ez esetben a levegő telített. A hőmérséklet változása komoly hatással van a páratartalom változására: adott relatív nedvességű levegő lehűlése a nedvesség növekedését, melegedése viszont a nedvesség csökkenését idézi elő (ha közben több pára nem jut a levegőbe vagy abból pára nem távozik el).

Ajánlott páratartalom: az emberi szervezet számára az ideális páratartalom 30% és 60% között van, az 50%-os mérték a preferált. Túl magas páratartalom esetén az izzadás kevésbé hatékony, ezért úgy érezzük, melegebb van. Ha a levegő relatív páratartalma 30% alá csökken, bőrünket száraznak érezzük és szomjasak leszünk.

Penész: a sajtgyártásban alkalmazott ártatlan nemes penész fajták mellett többféle káros, kórokozó penészgombafaj is létezik. A nedves falakon tenyésző, jellegzetes fekete foltot hagyó aspergillus niger, magyarul fekete penész is ilyen. Ha a levegőből a belélegzés során nagy mennyiségű spóra kerül a tüdőbe, súlyos betegségeket okozhat. Hogyan lehet eltávolítani a fekete penészt? Mi megmutatjuk Önnek! Penészirtás hat lépésben.

Telítettség, kicsapódás: ha egy adott hőmérsékletű levegőben annyi pára (vízgőz) található, amennyit az maximálisan befogadni képes, telített levegőről beszélünk. Ha például a 10°C-os levegő éppen 9g/m3 vízgőzt tartalmaz, akkor telített. Ha ennél több vízgőz található a levegőben, akkor az már nem lehet jelen gázhalmazállapotban, hanem csak folyékony formában, vagyis kicsapódik.

Adott hőmérsékletek telítettségi értékei:

levegő hőmérséklete (°C)-15-100005101520253040
abszolút páratartalom (g/m³)1,52,05,07,09,01317233052

Harmatpont (telítési hőmérséklet): legtöbbször a levegő hőmérséklete gyorsabban változik, mint a páratartalma, ezért leginkább úgy válik a levegő telítetté, hogy az adott páratartalmú levegő lehűl. Ha eléri azt a hőmérsékletet, amelyen telítetté válik, akkor elérte a harmatpontot, és ha tovább csökken a hőmérséklet a pára látható formában is kicsapódik.

Kondenzáció: amennyiben a levegő hőmérséklete a harmatpont alá süllyed, vagyis a levegő lehűl, akkor megkezdődik a páratartalom (vízgőz) kicsapódása. Ha a kondenzáció a szabad légtérben történik, akkor a levegőben található porszemek, sókristályok és egyéb aeroszolok, összefoglaló néven kondenzációs magvak felületére csapódik ki a víz. Ha a kondenzáció a földfelszín közelében játszódik le, akkor köd keletkezik, ha pedig nagyobb magasságban játszódik le, akkor felhő keletkezik.


HATÉKONY PÁRÁTLANÍTÁS, GYORS PÁRAMENTESÍTÉS

1) A nyílászárókat (ablakokat és kültéri ajtókat) zárva kell tartani, különben a kinti levegőből történik a páraelvonás, párátlanítás.
2) A megfelelő légkeringtetés érdekében a gépeket, a szárítandó helyiségek közepére tanácsos elhelyezni. Páramentesítő bérlés.
3) A szárítási idő rövidebb, ha hűvös helyiségekben (12-15 °C alatt) elektromos fűtőberendezést használunk. Hősugárzó bérlés.
4) Nagy légterű helyiségek esetén szélgépek használatával növelhetjük a szárítás hatékonyságát. Szélgép bérlés.
5) A kompresszor meghibásodásának elkerülése érdekében, a készülékeket csak állítva szabad üzemeltetni, szállítani és tárolni.

Keresési kulcsszavak: hidratálás és dehidratálás. Gázolajos hőlégfúvó, elektromos hőlégfúvó, kisebb teljesítményű páraleválasztó, páramentesítő párátlanító szárítógép szárítás, szaritas száraz levegő dehidtratálás. Penész nedves fal, vizes fal szárítása.

BÉRLETI DÍJ: 5 000 FT/NAP (BRUTTÓ, MIN. 1 HÉT ESETÉN)

Falszárító gép bérlés: 5 000 Ft/nap | SOS Falszárítás

ÉPÍTKEZÉS FELÚJÍTÁS PÁRAMENTESÍTÉSE

Építkezés felújítás páramentesítés

KISZÁLLÍTUNK ÉS KISZÁRÍTUNK!

Szárítás: építkezés páramentesítése páramentesítő gépekkel

SZÁRÍTÁS MEGRENDELÉSE 06 1 445 4945


PÁRA CENTRUM: +36 1 445 4945
NYITÓLAP
BEMUTATKOZÁS
SZÁRÍTÁSI FELADATOK
BEÁZÁS PÁRAMENTESÍTÉSE
BETONOZÁS, BETON SZÁRÍTÁS
VIZES FALAK SZÁRÍTÁSA
KISZÁLLÍTÁSI IDŐPONTOK
PÁRATARTALOM BUDAPEST
BÉRELHETŐ GÉPEK
ALFABÉTAGAMMA
DELTA IPARIEPSZILON IPARIGYIK
KAPCSOLAT

PÁRA CENTRUM KÖZPONT: 06 1 445 4945
Budapesti iroda: 1026 Budapest 06 1 445 4945
Pátyi raktár: 2071 Páty 06 30 374 9799
Szombathelyi telephely: 9771 Balogunyom 06 30 343 8751

Pára Centrum Facebook  Twitter  YouTube  Viber

SZÁRÍTÁS MEGRENDELÉSE:
06 1 445 4945
PÁRA CENTRUM HÍVÁSA

Lábléc

Pára Centrum

Ipari és lakossági szárítási megoldások, PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉKEK bérbeadása Budapesten és környékén.
Szárítási feladatok, pára infók: építőipari párátlanítás, beázások szárítása, penész megszüntetése, parkettázás előtti aljzatszárítás.

[ Építkezés, felújítás | Beázás, csőtörés | Árvíz kárenyhítése | Parkettázás előtti szárítás | Penészes fal | Iratmentés | Bérelhető gépek | Sitemap | Kapcsolat ]


RÓLUNKBÉRELHETŐ GÉPEKSZÁRÍTÁSI FELADATOKKÖZÖSSÉGI JELENLÉT
Nyitólap
Bemutatkozás
Gyakori kérdések
Ipari páramentesítő bérlés
Referencia munkák
Sitemap
Szárítási feladatok
Kapcsolat
Páramentesítő bérlés
Alfa párátlanító
Béta párátlanító
Gamma párátlanító
Delta páramentesítő
Epszilon páramentesítő
Vénusz ipari szélgép
Nap 3.3 hősugárzó
Beázás, csőtörés
Betonozás, beton szárítás
Építkezés, felújítás
Parkettázás, parketta lerakás
Penészes falak kezelése
Salétromos falak
Szárítási feladatok
Vizes falak, nedves fal
Budapest páratartalma
Szombathely páratartalma
Facebook
Google térkép
Twitter
YouTube
Viber
Kapcsolat

Copyright © 2009-2021 Pára Centrum
Adatvédelem és jogi tudnivalók

A honlapunkon szereplő árak bruttó árak!