Facebook Google+ YouTube Pinterest Twitter
Kiszállítás minden nap!
Elem Ünnep Elem
Elem Bemutatkozás Szárítási feladatok Gyakori kérdések Elem
Elem
Nedves levegő, száraz levegő, szárítás, szaritas, szárazság, dry air, wet air, humidity, páratartalom, páraleválasztó párátlanítás páramentesítés nedves levegő megszüntetése.

Szárítás, szárítási feladatok

Párátlanítás, párátlanítási feladatok

Páramentesítés, páramentesítési feladatok

Dry air, wet air

Párás levegő, nyirkos levegő
Penész, penészgomba, nedves levegő, nedves falak
Ipari és lakossági szárítási megoldások: Pára Centrum. Nedves falak szárítás. Vizes falak megszüntetése.
IPARI ÉS LAKOSSÁGI SZÁRÍTÁSI FELADATOK

Párának nevezzük a levegőben található vizet. Átlagos körülmények között szabad szemmel nem látható, de amint megemelkedik az adott levegőben található víz mennyisége, ez a víz kicsapódik, s láthatóvá válik vízcseppek formájában. A magas páratartalom gyorsan és könnyen megszüntethető ipari szárító gépek, páramentesítők segítségével.

Gyors és hatékony szárítás


SZÁRÍTÁSI FELADATOK, SZÁRÍTÁSI HELYSZÍNEK


Építkezés, felújítás
igen
Beázás, csőtörés
igen
Nedves fal, vizes fal
igen
Festés előtt, festés után
igen
Burkolás előtt, betonozás után
igen
Parkettázás előtt, vizes aljzatbeton
igen
Nyirkos pince, árvíz, belvíz
igen
Penészes fal, penészgomba
igen
Irattár, műemlék
igen
Szoba (10 m2 - 30 m2)
igen
Lakás (25 m2 - 120 m2)
igen
Ikerház (60 m2 - 200 m2)
igen
Családi ház (80 m2 - 350 m2)
igen
Villa (250 m2 - 2000 m2)
igen
Társasház (200 m2 - )
igen
Garázs (30 m2 - 2500 m2)
igen
Pince, irattár (- 1000 m2)
igen
Raktár, csarnok (- 10000 m2)
igen


MIKOR KÉPZŐDIK MAGAS PÁRA?

A természetben pára akkor képződik, mikor a Nap sugarai felmelegítik a tavakat, tengereket (vagyis a vizeket), s a nedvesség vízgőz (pára) formájában a levegőbe kerül. Minél jobban felmelegszik az adott víz felülete, annál több vízgőz keletkezik, s annál párásabb lesz a levegő. Ezt a párás levegőt a szél juttaja el a vízfelüettől távol lévő helyekre.

Az építőiparban párás levegő akkor keletkezik, amikor az építkezés, vagy felújítás alkalmával több hektoliter viz jut be egy zárt légtérbe, az aljzatbeton, a falazás, a vakolás vagy a festés alkalmával. A falakban lévő víz, a természetben is tapasztalható módon elkezd párologni, de a zárt légtérben ez a mennyiségű víz, magától csak nagyon lassan tud eltávozni. Párátlanító gépek segítsége nélkül, akár több hónapot is igénybe vehet ilyenkor a szárítási folyamat, az épülő házban, lakásban a relatív páratartalom elérheti akár a 85-90%-ot is!

Beázás és csőtörés alkalmával váratlanul, akár több köbméter víz is el tud folyni, a falak, az aljzat gyorsan elnyeli a vizet. Ez a hírtelen elfolyt vízmennyiség aztán igen lassan párolog el, és több héten át magas lesz a páratartalom, ami aztán könnyen penészesedéshez vezet.MEGOLDÁS A MAGAS PÁRA ELLEN

A modern szárító- és páramentesítő gépeknek köszönhetően, nem kell hosszú hetekig arra várni, hogy a nedves falak és a vizes aljzat magától száradjon ki. Egy-egy nagy teljesítményű ipari falszárító gép segítségével a száradási idő a tizedére csökkenthető! A Pára Centrum szárításhoz biztosít bérelhető, nagy teljesítményű ipari párátlanító gépeket, kérjük tekintse meg bérelhető gépeink listáját, és bérleti díjainkat!

Kiszállítunk és kiszárítunk!

Budapesten és környékén gépeinket saját autónkkal ki is szállítjuk önnek, akár még ma! Megrendeléshez hívja a 06 1 445 4945-ös számot!

GYORS ÉS HATÉKONY SZÁRÍTÁS = PÁRA CENTRUMPÁRÁVAL KAPCSOLATOS ALAPFOGALMAK

A párát hétköznapi nyelvben gyakran nedvességként vagy vízgőzként is emlegetjük, mértékét relatív páratartalomként határozzuk meg. Mint általában mindenhol az életben, a páratartalom esetében is érvényes a szabály, mely szerint az arany középút a jó; vagyis az se jó ha magas, és az se jó, ha túl alacsony a páratartalom.

Abszolút (tényleges) páratartalom: kifejezi, hogy egy m3 levegőben hány gramm vízgőz található. Mértékegysége: g/m3. Az abszolút vízgőztartalom (tényleges páratartalom) függ a levegő hőmérsékletétől, és adott hőmérsékletű levegő csak meghatározott mennyiségű vízgőzt tud befogadni. Például a 10°C-os levegő maximálisan 9 g/m3 vízgőzt fogadhat be.

Relatív páratartalom: A levegő relatív páratartalma azt az értéket mutatja meg, hogy a levegőben levő vízgőztartalom hány százaléka annak a maximális vízgőztartalomnak, amelyet a levegő az adott hőmérsékleten befogadhat, vagyis hány százaléka az abszolút páratartalomnak. A relatív nedvesség maximális értéke 100% lehet, ez esetben a levegő telített. A hőmérséklet változása komoly hatással van a páratartalom változására: adott relatív nedvességű levegő lehűlése a nedvesség növekedését, melegedése viszont a nedvesség csökkenését idézi elő (ha közben több pára nem jut a levegőbe vagy abból pára nem távozik el).

Ajánlott páratartalom: az emberi szervezet számára az ideális páratartalom 30% és 60% között van, az 50%-os mérték a preferált. Túl magas páratartalom esetén az izzadás kevésbé hatékony, ezért úgy érezzük, melegebb van. Ha a levegő relatív páratartalma 30% alá csökken, bőrünket száraznak érezzük és szomjasak leszünk.

Penész: a sajtgyártásban alkalmazott ártatlan nemes penész fajták mellett többféle káros, kórokozó penészgombafaj is létezik. A nedves falakon tenyésző, jellegzetes fekete foltot hagyó aspergillus niger, magyarul fekete penész is ilyen. Ha a levegőből a belélegzés során nagy mennyiségű spóra kerül a tüdőbe, súlyos betegségeket okozhat. Hogyan lehet eltávolítani a fekete penészt? Mi megmutatjuk Önnek! Penészirtás hat lépésben.

Telítettség, kicsapódás: ha egy adott hőmérsékletű levegőben annyi pára (vízgőz) található, amennyit az maximálisan befogadni képes, telített levegőről beszélünk. Ha például a 10°C-os levegő éppen 9g/m3 vízgőzt tartalmaz, akkor telített. Ha ennél több vízgőz található a levegőben, akkor az már nem lehet jelen gáz halmazállapotban, hanem csak folyékony formában, vagyis kicsapodik.

Adott hőmérsékletek telítettségi értékei:

levegő hőmérséklete (°C) -15 -10 00 05 10 15 20 25 30 40
abszolút páratartalom (g/m3) 1,5 2,0 5,0 7,0 9,0 13 17 23 30 52

Harmatpont (telítési hőmérséklet): legtöbbször a levegő hőmérséklete gyorsabban változik, mint a páratartalma, ezért leginkább úgy válik a levegő telítetté, hogy az adott páratartalmú levegő lehűl. Ha eléri azt a hőmérsékletet, amelyen telítetté válik, akkor elérte a harmatpontot, és ha tovább csökken a hőmérséklet a pára látható formában is kicsapódik.

Kondenzáció: amennyiben a levegő hőmérséklete a harmatpont alá süllyed, vagyis a levegő lehűl, akkor megkezdődik a páratartalom (vízgőz) kicsapódása. Ha a kondenzáció a szabad légtérben történik, akkor a levegőben található porszemek, sókristályok és egyéb aeroszolok, összefoglaló néven kondenzációs magvak felületére csapódik ki a víz. Ha a kondenzáció a földfelszín közelében játszódik le, akkor köd keletkezik, ha pedig nagyobb magasságban játszódik le, akkor felhő keletkezik.A HATÉKONY PÁRÁTLANÍTÁS ÉRDEKÉBEN:

  • A nyilászárókat (ablakokat és kültéri ajtókat) zárva kell tartani, különben a kinti levegőből is történik a páraelvonás.
  • A gépeket a szárítandó helyiség közepére tanácsos helyezni, a megfelelő légkeringetés érdekében. Bérelhető szárító- és páramentesítő gépek.
  • A készülékeket csak állítva szabad üzemeltetni, szállítani és tárolni, a kompresszor meghibásodásának megakadályozása érdekében.
  • Nagy légterű helyiségek esetén szélgépek használatával növelhetjük a szárítás hatékonyságát. Bérelhető szélgépek.
  • A szárítási idő lerövidítését érjük el, ha a hűvös helyiségben (12-15 Celsius fok alatt) elektromos fűtőberendezést használunk. Bérelhető hősugárzók.

Keresési kulcsszavak: hidratálás és dehidratálás. Gázolajos hőlégfúvó, elektromos hőlégfúvó, kisebb teljesítményű páraleválasztó, páramentesítő párátlanító szárítógép szárítás, szaritas száraz levegő dehidtratálás. Penész nedves fal, vizes fal szárítása.

SZÁRÍTÁS MEGRENDELÉSE MOST: 06 1 445 4945


NON-STOP INFO: +36 1 445 4945

Pára Centrum

Ipari és lakossági szárítási megoldások, PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉKEK bérbeadása Budapesten és környékén.
Szárítási feladatok, pára infok: építőipari párátlanítás, beázások szárítása, penész megszüntetése, parkettázás előtti aljzatszárítás.

[ Építkezés, felújítás | Beázás, csőtörés | Árvíz kárenyhítése | Parkettázás előtti szárítás | Penészes fal | Iratmentés | Bérelhető gépek | Sitemap | Kapcsolat ]

RÓLUNK BÉRELHETŐ GÉPEK SZÁRÍTÁSI FELADATOK KÖZÖSSÉGI JELENLÉT
Nyitólap
Bemutatkozás
Szárítási feladatok
Páramentesítő bérlés
Kiszállítási időpontok
Referencia munkák
Gyakori kérdések
Sitemap
Kapcsolat
Páramentesítő bérlés
Alfa párátlanító
Béta párátlanító
Gamma párátlanító
Delta páramentesítő
Epszilon páramentesítő
Csoportos párátlanító bérlés
Vénusz ipari szélgép
Merkúr ipari szélgép
Nap 3.3 hősugárzó
Beázás, csőtörés
Építkezés, felújítás
Vizes falak, nedves fal
Parkettázás
Penész, páramentesítés
Penészirtás hat lépésben
Talajvíz, árvíz
Irattár szárítás
Szárítási feladatok
Galéria
Facebook
Google+
YouTube
Pinterest
Twitter
Párafal készítése házilag
Budapest páratartalma
Szombathely páratartalma
Pára Kalkulátor leírás
Kapcsolat

Copyright © 2009-2018 Pára Centrum
Adatvédelem és jogi tudnivalók

A honlapunkon szereplő árak bruttó árak!