Tuti tipp!
BLOG | VIZES FALAK | VIZES PINCE | BEÁZÁS | BETONOZÁS | CSŐTÖRÉS | PARKETTÁZÁS | KAPCSOLAT
TELEFON: 06 1 445 4945
TELEFON: +36 1 445 4945
BLOG   VIZES FALAK   VIZES PINCE   GÉP AJÁNLÓ   ÁRLISTA   KISZÁLLÍTÁS   RÓLUNK   MIÉRT MI?   KAPCSOLAT
BETONOZÁS   CSŐTÖRÉS   ÉPÍTKEZÉS   PARKETTÁZÁS   SZÁRÍTÁS   ELŐTTE-UTÁNA   GYIK
HU/EN/DE
Mi az a penész?

PENÉSZÍRTÁS 6 LÉPÉSBEN
EGYSZERŰ PENÉSZÍRTÓ MÓDSZER

Talán nem titok, hogy a penész káros az egészségre. Ha penészesek lettek a falai, a szobák sarkai, akkor az érintett penészes felületeket mihamarabb kezelni és fertőtleníteni kell, hogy a penész ne terjedjen tovább! Azonban fontos tudni, ha továbbra is magas marad a páratartalom, akkor a penész jól érzi magát, és újra terjedni fog.

LEGYEN PENÉSZÍRTÓ! VISZLÁT PENÉSZ!
ÜGYFELÜNK ÍRTA PENÉSZES FALAK

Nagy általánosságban kijelenthető, hogy száraz felületeken, száraz helyen nincs penész! Magas páratartalom esetén kötelező a levegő nedvességtartalmának csökkentése, erre remek lehetőséget biztosítanak a bérelhető ipari páramentesítő gépek. A vizes és penészes falak akár egy hét alatt kiszáríthatók! Penészes felületek kezelésére ajánlott magyar gyártású penészölő folyadékok: Szilker Kft. SZI-SY penészölő folyadéka és a Damisol cég Schimmel Stop penészölőszere.

Keresési kulcsszavak: penész penészölő penész ölő a lakásban, penész eltávolítása, penészes fal, budapest, biztosítás, kárenyhítés, zöld penész. penészgomba eltávolítása. Penész eltávolítás házilag, penészes lakás, fal penészesedés, pára, ceresit, stop, pára ellen, penészölő fal szárítás. Magyar penészölő folyadékékok! Magyar termék! A Pára Centrum segít a penész ellen harcolni! fekete penész, fekete penesz. Magyar penészölő folyadék közvetlenül a gyártótól!

Penészírtó folyadék

ÖN IS LEHET PENÉSZÍRTÓ!

HAT LÉPÉSES PENÉSZÍRTÁS
PÁR LÉPÉS, ÉS NINCS TÖBBÉ PENÉSZ

Nem kell félnie! Bárkiből lehet penészírtó, csak pár tanácsot kell megfogadnia! 1) Nem árt az óvatosság! Penészölő szer használatakor ajánlott védőszemüveg és gumikesztyű használata! 2) A penészes felületeket lazítsa fel, és 15-20 cm-es távolságból fújja rá a penészölő permetet! 3) Várjon kb. 10 percet, hogy a penészölő folyadék hatni tudjon! 4) A várakozási idő letelte után a felületeket vízzel mossa le! 5) Extrém erős penészesedés esetén, és magas sótartalmú ill. szilikon felületek esetén ismételje meg töbsször is az előző lépéseket! 6) Ha magas a páratartalom, használjon páramentesítő gépet! Nincs párátlanító készüléke? Béreljen a Pára Centrum-tól!

VISZLÁT PENÉSZ!

PENÉSZÍRTÁS 6 LÉPÉSBEN
HATÁSOS PENÉSZÍRTÓ MEGOLDÁS

1. LÉPÉS

Annak érdekében, hogy a párás kinti levegő ne jöjjön be a lakásba, csukja be az ajtókat és ablakokat!

Penész megszüntetése - 1. kép

2. LÉPÉS

Ha nincs nedvesség, nincs penész! Javasoljuk az érintett helyiségek páratartalmának csökkentését. Gyors megoldás az elektromos párátlanítók használata: az ilyen gépek a nedves levegőt megukba szívják, a vizet egy tartályba gyűjtik, és száraz levegőt fújnak ki magukból.

Penészgomba a lakásban - 2. kép
Tipp: Nagy teljesítményű párátlanító gép beüzemelésével a szárítás gyorsabb lesz: cégünk ilyen gépek bérbeadásával foglalkozik. A páramentesítő beüzemelése után a gép non-stop szárít, a levegő nedvességtartalma csökken, így a penész életkörülményei megszűnnek.

3. LÉPÉS

A penészes felületeket fújja le penészölő szerrel! Kezelés után várjon kb. 10 percet, hogy a szer megfelelően kifejthesse hatását!

Penész ellen penészirtó - 3. kép

Tipp: Védőszemüveg és gumikesztyű használata javasolt!

4. LÉPÉS

10 perc után, vizes ronggyal alaposan törölje át, mossa le az érintett részeket! A penészes felületek fertötlenítő átmosása nélkül nem lehet penészírtani! A felület újra penészmentes, fehérebb lesz.

Penész megszüntetése - 4. kép
Tipp: Penészesírtásra ajánlott magyar gyártású penészölő folyadékok: Szilker Kft. SZI~SY penészölő folyadéka, és a Damisol cég Schimmel Stop penészölőszere.

5. LÉPÉS

A penészírtó kezelést célszerű még egyszer megismételni. A száradás után az elhalt penészmaradékot le kell törölni. Végeredmény: a penész elhalt, a penészes folt halványodott.

Penészes fal ellen penészirtó - 5. kép

6. LÉPÉS

A biztonságos penészírtási érdekében, tartsa be a következőket!
1) Olyan helyiségeket, ahol kisgyermek tartózkodhat, csak intenzív szellőztetés és min. 1 nap eltelte után szabad ismét használni!
2) A penészölő készítmények irritáló, maró hatásúak. Alkalmazásukkor védőszemüveg és gumikesztyű használata indokolt!
3) Konyhákban, spájzokban csak úgy szabad penészt írtani, ha felhasználáskor, majd a szellőztetés idejére nincs a helyiségben élelmiszer!

Penészes fal, penész megszüntetése - 6. kép

Szép munka! Ha a páratartalmat lecsökentette, és a penészes felüleket lekezelte, akkor elvégezte a legfontosabb teendőket. Viszlát penész!

A penészfoltok nemcsak csúnyák, de az egészségre ártalmasak is, mert a spórák allergiát, asztmásoknál pedig rohamot okozhatnak. A penész eltávolító folyadékok megszüntetik a penészt, az algát, és a mohát is. A penészölő egyaránt használható zárt légtérben és szabadban is, speciális összetételének köszönhetően kíméli a kerámiát és a műanyag felületeket is, használatával során kifehéredik a lefújt felület.

PENÉSZES ESET

ÜGYFELÜNK ÍRTA
PENÉSZES FOLTOK, PENÉSZÍRTÁS KAPCSÁN

Egy átlagosnak nevezhető penészes eset a közelmúltból, ügyfelünk a következőket írta:

“Sajnos pénészfoltok jelentek meg nálunk. A helyiség 25 m²-es, illetve a ház szinteltolásos, így ebből a helyiségből lehet feljebb menni, tehát az emelet nincsen ajtóval leválasztva. A párásodást az alábbi tényezők okozzák: 1) a konyhai fal fél szuterén, 2) az épület 1980-ban épült B30-as téglafallal és jelenleg nem is rendelkezik szigeteléssel (kívül terméskővel van burkolva), 3) az ingatlan egy völgyben helyezkedik el, ahol a páratartalom igen magas, 4) tavaly a félszuterén résznél a kertben elhelyezett külső fagyelzáró elfagyott és csak komoly vízveszteség után vettük észre, hogy baj van.

A fenti okok miatt így 4 év ottlakás után idén megjelent a kanapé mögötti falfelületen a penész, illetve az ülőgarnitúra dohos szagú lett. Ceresit stop pára készüléket kihelyeztünk, ami több hét alatt telik meg, tehát elvileg nem nagy a baj, gyakorlatilag a fent leírtak alapján azonban azt kell mondjam mégis csak nagy a baj.“

A penész káros az egészségre!

A PÁRA CENTRUM VÁLASZA
FENTI PENÉSZÍRTÁS, FALSZÁRÍTÁS KAPCSÁN

Köszönjük megkeresését! Cégünk nagy teljesítményű párátlanító gépek bérbeadásával, speciális szárítási igényekkel foglalkozik. Sajnos az Önök által használt Ceresit Stop nem az ön által leírt problémák megoldására való, arra az alábbiakban ajánlott modell alkalmas, melynek napi párátlanítási kapacitása több mint 45 liter!

Egy ilyen nagy teljesítményű gép igen drága, azt nincs értelme megvenni, sokkal inkább érdemes bérelni. Amennyiben az alábbi nagy teljesítményű Delta gépet beraknánk arra a területre, az kb. egy hét leforgása alatt megszüntetné a penész megjelenését kiváltó magas páratartalmat. Ajánlott gép: Delta ipari páramentesítő.

A penész foltok megjelenését Önöknél nagy valószínűséggel a fagyás miatti csőtörés okozta vizesedés válthatta ki + az elmúlt hetek csapadékos időjárása sem nevezhető megszokottnak, melyek együttesen okozhatták a penész megjelenését. A szárításnak azonban csak akkor van értelme, ha a csőtörés javítva lett, és nincs utánszivárgás!“

PENÉSZ ELLEN PÁRAMENTESÍTÉS

BÉRELHETŐ GÉPEK
PENÉSZ ELLEN AJÁNLOTT PÁRAMENTESÍTŐK

Ipari páramentesítő bérlés
Ipari páramentesítő bérlés

FALSZÁRÍTÁS: 06 1 445 4945


PÁRA CENTRUM: +36 1 445 4945
NYITÓLAP
BLOG CÉGÜNK TOP GÉPEK
VIZES FALAK SZÁRÍTÁSA
ÉPÜLETSZÁRÍTÁSI FELADATOK
BEÁZÁS BETONOZÁS CSŐTÖRÉS
ÉPÍTKEZÉS PARKETTÁZÁS PENÉSZ
KISZÁLLÍTÁSI IDŐPONTOK
PÁRAMENTESÍTŐ BÉRLÉS
IPARI PÁRAMENTESÍTŐ BÉRLÉS
ALFA BÉTA GAMMA
DELTA IPARI EPSZILON IPARI GYIK
JOGVÉDELEM KALKULÁTOR SITEMAP
MIÉRT MINKET VÁLASSZON?
KAPCSOLAT

Pára Centrum logó

PÁRA CENTRUM KÖZPONT: 06 1 445 4945
Budapesti iroda: 1026 Budapest 06 1 445 4945
Pátyi raktár: 2071 Páty 06 30 374 9799
Szombathelyi telephely: 9771 Balogunyom 06 30 565 7861

Pára Centrum Facebook   Twitter   YouTube   Viber   Magyar   Magyar   Magyar

SZÁRÍTÁS MEGRENDELÉSE:
06 1 445 4945
PÁRA CENTRUM HÍVÁSAIpari és lakossági szárítási megoldások, PÁRAMENTESÍTŐ BÉRLÉS vizes falak szárításához.
Falszárítási feladatok: Beázás utáni szárítás, parkettázás aljzatszárítása, penészírtás, SOS párátlanítás.

[ Beázás, csőtörés | Betonozás | Parkettázás előtti szárítás | Penészes fal | Páramentesítő bérlés | Kapcsolat ]


RÓLUNKBÉRELHETŐ GÉPEKSZÁRÍTÁSI FELADATOKKÖZÖSSÉGI JELENLÉT
Nyitólap
Bemutatkozás
Gyakori kérdések
Ipari páramentesítő bérlés
Páramentesítős videók
Párátlanítási feladatok
Referencia munkák
Sitemap
Szárítási feladatok
100% falszárítás
Kapcsolat
Alfa párátlanító
Béta párátlanító
Gamma párátlanító
Delta ipari páramentesítő
Epszilon ipari páramentesítő
Vénusz ipari szélgép
Nap 3.3 hősugárzó
Delta+ infravörös falszárító
Páramentesítő bérlés
Ipari páramentesítő bérlés
Online bérlés non-stop
Beázás, csőtörés
Betonozás, beton szárítás
Csőtörés utáni szárítás
Építőipari párátlanítás
Épületszárítás, falszárítás
Parkettázni mikor szabad?
Parkettázás, parketta lerakás
Penészes falak kezelése
Salétromos falak
Szárítási feladatok
Vizes falak, nedves fal
Blog, friss hírek
Budapest páratartalma
Szombathely páratartalma
Harmatpont Kalkulátor
Ingyenes nedvességmérés
Kiszállítási időpontok
Miért minket válasszon?
Penészírtás 6 lépésben
Facebook
Google térkép
YouTube videók

Copyright © 2009-2024 Pára Centrum
Adatvédelem és jogi tudnivalók