Facebook Twitter YouTube Viber
Pára Centrum nyitólap
INFO: 06 1 445 4945
Pára Centrum telefonszám
Csík
Saját autós kiszállítás!
Készülék bérlés
Készülék vásárlás
Kapcsolat
Bemutatkozás
Szárítási feladatok
GYIK
Harmatpont számítás

Harmatpont Kalkulátor- Dew Point Calculator

Harmatpont számítás

Harmatponti hőmérséklet meghatározása

Harmatpont számítás, Harmatpont Kalkulátor, Harmatpont kisokos.

Harmatpont számítás, Harmatponti hőmérséklet meghatározása
Harmatpont kisokos. Mi az a harmatpont? Mi a harmatpont?
Irány a kalkulátor!

HARMATPONT KALKULÁTOR 1.0
HARMATPONT SZÁMÍTÁS 1 PERC ALATT

Ingyenes szolgáltatásunk segítségével, bárhol-bármikor kiszámíthatja a harmatpontot, így megismerheti a pára lecsapódásának parametéreit. A Harmatpont Kalkulátor segítségével könnyen megállapíthatja, hogy mikor jelenik meg a víz az ablakok sarkaiban, a falakon, a hidegebb felületeken.

HARMATPONT SZÁMÍTÁS

MIKOR CSAPÓDIK LE A PÁRA?
MIKOR LESZ VIZES A FAL?

Az alábbi ingyenes felületen nagyon egyszerűen kiszámíthatja, hogy adott hőmérséklet és páratartalom mellett, hány fokos falfelület esetén csapódik le a pára, és lesz csupán a levegő magas páratartalma miatt vizes folt a falakon.

Válasszon hőmérsékleti mértékegységet!


Harmatpont Kalkulátor

ADJA MEG A HŐMÉRSÉKLETET, VAGY PÁRATARTALMAT!

Érték Pontosság
Hőmérséklet megadása [°C]
Relatív páratartalom [%] ±
Harmatpont hőmérséklete ±
Telített gőznyomás [kPa]

KATTINTSON A 'KISZÁMOL' GOMBRA!
HOGYAN ÉRTELMEZZEM A FENTI ADATOKAT?

Ha az adott helyiségben a fent megadott hőmérséklet és páratartalom van, akkor azok a tárgyak, melyek felületének a hőfoka egyenlő, vagy kisebb, mint a 'Harmatpont hőmérséklete' mezőben megjelenő érték, akkor azok felülete vizes lesz, azokon a levegő páratartalma lecsapódik. Legyen az fal, ablak, sarok, vagy egy hűtőből kivett hideg tárgy, mindegyik felülete vizes lesz, ha felületük hömérséklete kisebb, mint a fent kiszámolt adat. Jellemzően ilyenek a szobák külső falainak sarkai, így először ott jelenik meg vizes folt, majd akár a penész.

MI AZ A HARMATPONT?

A harmatpont az a hőmérsékleti érték, melyen az adott páratartalmú levegő, a páratartalom kapcsán telítetté válik. A harmatpont megmutatja azt a hőmérskéleti értéket, hogy mely hőfokon, ill. mely hőfok alatt fog a levegő páratartalma garantáltan kicsapódni.

A harmatpont az a hőmérséklet, melyre az adott légtömegnek le kell hűlnie, hogy a benne lévő vízgőz (pára) vízként csapódjon ki. A víz lecsapódása, a harmat képződése mindig bekövetkezik a harmatponton, ezért olyan fontos ingatlanok esetén a megfelelő hőmérséklet és/vagy az ideális páratartalom biztosítása. Harmatpontnál, vagy annál alacsonyabb környezeti hőmérsékletnél biztosan megindul a levegő víztartalmának kicsapódása, a kondenzáció. Jellemzően a szobák sarkai a leghidegebbek, így először ott okozhat gondot a fentiekben kiszámolt hőfok esetén a pára lecsapodása.

LEHET EGYSZERŰBBEN ELMAGYARÁZNI?

Naná! A harmatpont a levegőnek az a hőmérséklete, amelyen elérjük a 100%-os páratartalmat, és elkezdődik a pára kicsapódása.

LECSAPÓDIK A PÁRA?

NYIRKOS, VIZES A FAL?
BÉRELJEN FALSZÁRÍTÓ GÉPET!

Ha gondot okoz, hogy a harmatpont alatti (hideg) felületeken lecsapódik a pára, akkor a lehetséges megoldások egyike, a levegő páratartalmának csökkentése. Ha építkezik, ha felújít, ha beázás vagy csőtörés miatt magas a páratartalom, és a hideg felületek folyton vizesek, akkor a Pára Centrum két legnépszerűbb bérelhető gépével hamar lecsökkenthető a páratartalom, és a harmatpont értéke megemelhető.

Ez mit jelent a gyakorlatban? Azt, hogy a páratartalom csökkentésével a harmatpont értéke nővekedni fog, így a korábban nyirkos és vizes, hidegebb felületek száradni kezdenek, mert nem a szárazabb körülmények között már nem fog a pára kicsapódni rajtuk.

Két legjobb bérelhető gépünk:

Ipari páramentesítő bérlés
Ipari páramentesítő bérlés

HARMATPONT AZ ÉPÍTŐIPARBAN

Az építkezéseken és felújításokon a harmatpont mutatók pontos ismerete szükséges ahhoz, hogy az épület, a tetők és falak megelőzzék a hőveszteséget, és a nedvesség behatolását. A helyiség harmatpont alatti felületei hajlamosak lesznek a penészesedésre, a fal vizesedésre, mely komoly egészszégügyi kockázatot hordoz magában.

HARMATPONT A HÉTKÖZNAPOKBAN

A párásodással, páralecsapódással mindenki találkozott már. Jellemző példa, amikor rálehelünk a hideg ablaküvegre vagy tükörre, és a tüdőnkből távozó 35-36 °C fokos lehellet magas páratartalma azonnal megjelenik az üvegfelületen.

MITŐL FÜGG A HARMATPONT ÉRTÉKE?

A harmatponti hőmérséklet értéke a levegő relatív páratartalmától és a levegő hőmérsékletétől függ. A hideg levegőben kevesebb nedvességtartalom képes megmaradni, így a pára hűvös és hideg helyeken hamarabb lecsapódik.


PÁRA KALKULÁTOR

INGYENES ALKALMAZÁS ANDROIDRA
TÖLTSE LE MOST!

Az INGYENES Pára Kalkulátor segítségével bárki könnyen kiszámolhatja, hogy lakásában, házában, az adott hőmérsékleti és páratartalmi viszonyok között mikor fog lecsapódni a pára. Önnek nem kell mást tennie, mint telepítés után megadnia a helyiség hőmérsékletét, és a páratartalmat, majd a KISZÁMOL gombra kattintva máris láthatja az eredményt! Az alkalmazás használata roppant egyszerű, a Pára Kalkulátor telepítése ingyenes.

PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉKEK bérbeadása

PÁRA KALKULÁTOR ADATOK
MINTA KÉP AZ ALKALMAZÁSRÓL
Jön a Pára Kalkulátor!
Pára Kalkulátor minta képe
FAGYÁSPONT ALATT VAN HARMATPONT?

Igen, a harmatpont lehet fagyáspont alatti hőmérséklet is. Ha a harmatponti hőmérséklet fagyáspont alá süllyed, azt fagypontnak hívjuk. Ilyenkor a levegőben lévő vízgőz már nem képes többé harmatot létrehozni, helyette zúzmara vagy dér képződik.

Ha Ön először jár honlapunkon, az alábbi linkekre kattintva további információkat szerezhet a páramentesítésről, falszárításról, vizes helyiség, nyirkos helyek párátlanításáról. Jó böngészést, köszönjük látogatását!


PÁRA CENTRUM: +36 1 445  4945
NYITÓLAP
BEMUTATKOZÁS
VIZES FALAK SZÁRÍTÁSA
ÉPÜLETSZÁRÍTÁSI FELADATOK
BEÁZÁS BETONOZÁS CSŐTÖRÉS
ÉPÍTKEZÉS PARKETTÁZÁS PENÉSZ
KISZÁLLÍTÁSI IDŐPONTOK
BÉRELHETŐ GÉPEK
ALFA BÉTA GAMMA
DELTA IPARI EPSZILON IPARI GYIK
PÁRATARTALOM BUDAPEST
ADATVÉDELEM, JOGI TUDNIVALÓK
KAPCSOLAT

PÁRA CENTRUM KÖZPONT: 06 1 445 4945
Budapesti iroda: 1026 Budapest 06 1 445 4945
Pátyi raktár: 2071 Páty 06 30 374 9799
Szombathelyi telephely: 9771 Balogunyom 06 30 343 8751

Pára Centrum Facebook  Twitter  YouTube  Viber

SZÁRÍTÁS MEGRENDELÉSE:
06 1 445 4945
PÁRA CENTRUM HÍVÁSA


Ipari és lakossági szárítási megoldások, PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉKEK bérbeadása Budapesten és környékén.
Szárítási feladatok, pára infók: Párátlanítás, beázás szárítása, penész megszüntetése, parkettázás előtti aljzatszárítás.

[ Beázás, csőtörés | Betonozás | Árvíz kárenyhítése | Parkettázás előtti szárítás | Penészes fal | Iratmentés | Bérelhető gépek | Sitemap | Kapcsolat ]


RÓLUNKBÉRELHETŐ GÉPEKSZÁRÍTÁSI FELADATOKKÖZÖSSÉGI JELENLÉT
Nyitólap
Bemutatkozás
Gyakori kérdések
Ipari páramentesítő bérlés
Párátlanítási feladatok
Referencia munkák
Sitemap
Szárítási feladatok
Kapcsolat
Alfa párátlanító
Béta párátlanító
Gamma párátlanító
Delta páramentesítő
Epszilon páramentesítő
Vénusz ipari szélgép
Nap 3.3 hősugárzó
Páramentesítő bérlés Páramentesítős videók
Beázás, csőtörés
Betonozás, beton szárítás
Építőipari párátlanítás
Épületszárítás, falszárítás
Parkettázás, parketta lerakás
Penészes falak kezelése
Salétromos falak
Szárítási feladatok
Vizes falak, nedves fal
Budapest páratartalma
Szombathely páratartalma
Kiszállítási időpontok
Penészírtás 6 lépésben
Facebook
Google térkép
YouTube
Viber
Kapcsolat

Copyright © 2009-2022 Pára Centrum
Adatvédelem és jogi tudnivalók