Facebook Twitter YouTube Viber
Pára Centrum nyitólap
INFO: 06 1 445 4945
Pára Centrum telefonszám
Csík
Saját autós kiszállítás!
Készülék bérlés
Készülék vásárlás
Kapcsolat
Bemutatkozás
Szárítási feladatok
GYIK
Milyen páramentesítő jó penész ellen?

PENÉSZ A FALON
PENÉSZES FALAK SZÁRÍTÁSA

A penész megjelenésének legfőbb oka a magas páratartalom. Ha penészesek a falak, páramentesítő gépek segítségével gyorsan lecsökkenthető a magas páratartalom, és megszüntethető a további penészesedés. Profi gépeink gyorsan szárítanak és megszüntetik a penészesedést kiváltó magas páratartalmat! Penész csak akkor van, ha magas a levegő nedvességtartalma!

PENÉSZES FALAK PENÉSZ ELLEN
MI A PENÉSZ? HÁZEVŐ GOMBÁK
Penész megszüntetése: béreljen páramentesítő gépet, szélgépet! Beázás és csőtörés esetén ne vegyen drága gépeket! Garantált szárítás a beüzemelés után azonnal! Nem csak szárítás, párátlanítás és páramentesítés is!

Penészgomba, penész megszüntetése

Penész, penész elleni védekezés

Penészes fal, penészedés

Penész elleni védekezés, penészgomba eltávolítása

Penészes fal ellen
Budapest, Páty, Szombathely
Ipari és lakossági szárítási megoldások, páramentesítő bérlés akár 120 liter/nap teljesítménnyel! | Penész | Penészírtás | Mi a penész? | Penészes falak kezelése

PENÉSZES FALAK

PENÉSZGOMBA, PENÉSZ MEGSZÜNTETÉSE
IPARI PÁRAMENTESÍTŐ BÉRLÉS

A levegő nedvességtartalmának csökkentésével lehet megszüntetni az újabb penészfoltok megjelenését: Ha nincs párás levegő, nincs penészes fal se! Ha marad a magas páratartalom, a penész úja megjelenik, hiába lettek a felületek penészirtóval kezelve. Penészes fal esetén használjon penészirtót, így a felületekről eltávolíthatja a penészt, majd mihamarabb kezdje meg a levegő magas nedvességtartalmának csökkentését! Páramentesítés nélkül feltételezhető a további penészképződés, peneszesedés.

Penészes falak szárítása

PENÉSZES FALAK SZÁRÍTÁSA
A NEDVESSÉG HIÁNYA, A SZÁRAZSÁG AZ EGYETLEN TÉNYEZŐ, AMI MEGGÁTOLJA A PENÉSZ TERJEDÉSÉT!

A penész leggyakrabban pincékben, alagsori és szuterén helyiségekben fordul elő, ahol általában hiányos a szellőzés, és magas a páratartalom. A Pára Centrum nagy teljesítményű ipari falszárító gépei segítenek a penészes falak SOS szárításában. Egy ipari párátlanító gép kb. 7-10 nap alatt tud egy 40-80 m²-es helyiséget kiszárítani.

Ha penészes a fal, mihamarabb le kell csökkenteni a páratartalmat, így a penészgombák életfeltételei megszűnnek! A fenti képen szárítás közben látható egyik ipari párátlanító gépünk, egy ventilátor társaságában. Delta ipari páramentesítő bérlés: 35 000 Ft / hét (bruttó) + ingyenes kiszállítás Budapesten.

BEÁZÁS

NEM SZÁRADNAK A FALAK?
NE HAGYJA VIZESEN A FALAKAT, MERT PENÉSZESEK LESZNEK!

Beázás esetén, akár már pár nap után megjelenhet a penész a falakon, ilyenkor a gyors szárítás segíthet, ugyanis ha időben ki vannak szárítva a falak, akkor azok nem lesznek penészesek! Beázás esetén ne várja meg a penész megjelenését, azonnal kezdje meg a párátlanítást!

Penészes matrac és penészes bútor

Penész megszüntetése, ipari és lakossági szárítási megoldások = Pára Centrum. Mi vagyunk a penészes falak szárítói! Penészírtás 6 lépésben | Penészes falak kezelése | Mi a penész?

MI A PENÉSZ?

PENÉSZ A TERMÉSZETBEN
PENÉSZGOMBA, SPÓRA, FEKETE PENÉSZ

Mi a penész? A penész a természet hasznos tényezője, az erdőkben az avar lebontásában van komoly szerepe. A spórák azonban nem csak a természetben vannak jelen, hanem mindenhol, ahol a gombák tápanyagot találnak, akár a lakásokban és a házakban is. Az otthonokban megjelenő, és jellegzetes fekete foltot képző aspergillus niger, magyarul fekete penész igen erőszakos fajta, spórája zord körülmények között évekig életképes marad. Kezeljük mihamarabb ezeket a penészes felületeket!

PENÉSZ A LAKÁSBAN

INGATLANOK PENÉSZÍRTÁSA
ELSŐKÉNT CSÖKKENTSE A PÁRATARTALMAT!

HA EGY ZÁRT LÉGTÉRBEN CSÖKKEN A MAGAS PÁRATARTALOM, AKKOR A PENÉSZ GOMBÁK ÉLETFELTÉTELEI MEGSZŰNNEK!

A penész veszélyes dolog: könnyen megjelenik a hőhídaknál, a szobák sarkaiban, vagy a nedves pincékben. A penész jelenléte nem csak a tárgyakra veszélyes, hanem könnyen egészségkárosodáshoz is vezethet. A penész ellen a szellőztetés jó megoldás lenne, de súlyos esetekben ez nem elég gyors és hatékony. Amikor a kinti szabad levegő páratartalma magasabb mint a benti, akkor a szellőztetés révén, még inkább emelkedik a lakás, ház levegőjének nedvességtartalma. A folyamatosan magas páratartalom kedvez a penész megjelenésének, ha pedig már van penész, akkor annak felülete tovább nő. Esős időben történő szellőztetéskor, ahelyett, hogy csökkenne a nedvességtartalom a házban, lakásban vagy szobában, az inkább nő.

Penész a lakásban, penész ellen páramentesítés

PENÉSZ MEGJELENÉSÉNEK OKAI
MITŐL LESZ VALAMI PENÉSZES?

Ahhoz, hogy valahol egy gomba megtelepedjen, három alapvető dologra van szükség: nedvességre, penészgomba spórákra és tápanyagokra, a gombák fejlődéséhez. A spórák szinte mindenhol ott lehetnek, ahol a a gombák tápanyagot találnak, ahol szerves anyagokat bontanak le. Ilyenek lehetnek a fa bútorok, parketták, a tapéták vagy akár a műanyagok is. Pára jellemző eset a pénszgombák megejelenésére:

PENÉSZ ELLEN PÁRAMENTESÍTÉS
A PENÉSZES FALAKAT KI KELL SZÁRÍTANI!

Ha penészesek a falak, akkor ajánlott páramentesítő gép használata és a hatásos páramentesítés, azonban fontos, hogy a külső nyilászárók zárva legyenek, különben kintről újra és újra bekerül a párás levegő! A túlzott párásodás ellen szellőztessen gyakrabban, de ha ez nem segít, akkor béreljen pár hétre páramentesítő gépet! Ha penészesek vagy vizesek a falai, nem feltétlenül kell drága gépet vennie, a légszárítást megoldják bérelhető gépeink, akár még ma! A fal szárítás, a penész mentesítés pár hét alatt elvégezhető. Penész a lakásban referencia munkák.

PENÉSZ ELLEN PÁRAMENTESÍTÉS

BÉRELHETŐ GÉPEK
PENÉSZ ELLEN AJÁNLOTT PÁRAMENTESÍTŐK

Ipari páramentesítő bérlés
Ipari páramentesítő bérlés

VESZÉLYES PENÉSZEK
KÁRTÉKONY PENÉSZ ÉS GOMBAFAJOK

Veszélyes penész- és gombafajok: szerencsére azok a veszélyes penész- és gombafajok, melyek tüdőgyulladást okozhatnak, hazánkban elvétve fordulnak elő. Más kontinenseken azonban jelentős egészségügyi károkért felelősek. Aki penészes lakásban lakik, az más allergének számára, például pollenallergénekre is fogékonnyá válik. A Histoplasma capsulatum gombafajta hisztoplazmózist okozhat, a Coccidioides imminis kokcidioidomikózist, a Blastomyces dermatitidis pedig a blasztomikózisért felelős. Az USA egyes részein a népesség akár 70%-80% fertőzött, de sokan nem is tudnak róla, a tünetek első megjelenéséig. A fertőzöttség szerencsére egy egyszerű vizsgálat segítségével könnyen kimutatható, de erre hazánkban csak ritkán van szükség.

A gyermekek és idősek különösen veszélyben vannak! A penészgomba tüneteit elhanyagolva komoly betegségek is kialakulhatnak, így nagyon oda kell figyelni. A gyerekeknél gyorsan allergiás megbetegedések alakulhatnak ki. Gyenge vagy rossz állapotban lévő immunrendszer esetén súlyos következmények is lehetnek: bőrfertőzések, körömfertőzések, asztmás tűnetek, allergia. Rosszul sterilizált körülmények között bárhol lehet penész, például uszodákban és a fürdőkben is élnek penészgombák. Penész okozta tünetek lehetnek:

HÁZEVŐ GOMBÁK
TÉNYLEG VAN ILYEN?

Igen! A házevő- és rejtőzködő gombák statikailag tesznek kárt az épületkeben. Az úgynevezett rejtőzködő penész azért is veszélyes, mert éveken át élhetünk otthonunk nyugalmában, olyan körülmények között, melyek bármikor megbetegíthetnek bennünket, ráadásul a penész egyéb allergiás tüneteket is erősíthet. A penészgombák mellett érdemes megemlíteni a taplógombákat is, melyek bizonyos fajait "házevő gombának" hívnak, és már pár év alatt is komoly károkat okozhatnak az épületek szerkezetében.

Fő párátlanítási esetek: Beázás | Csőtörés | Vizes falak | Páramentesítő | Falszárítás | Páramentesítés | Páramentesítő bérlés | Párátlanító | Penészírtás | Nedves fal | Páramentesítő készülék | Vizes fal | Ipari páramentesítp gép | Nedves falak.

MI TEGYEK PENÉSZ ESETÉN
CSÖKKENTSE A PÁRATARTALMAT!

Válasszon a helyiség méretének megfelelő teljesítményű páramentesítő gépet, és a magas páratartalom - ezáltal a további penészesedés - gyorsan megszűnik! Ha nincs pára, nincs nagy nedvesség, akkor nincs penész se!

Alfa párátlanító bérlés (10-20 m²)
Delta páramentesítő bérlés (40-80 m²)
Epszilon páramentesítő bérlés (150-200 m²)
Vénusz ipari szélgép bérlés (50+ m²)
Nap 3.3. hősugárzó bérlés (20+ m²)

PENÉSZ ELLENI HARC

A PENÉSZ KÁROS A LAKÁSBAN!
PENÉSZ MIATTI SZÁRÍTÁS HELYEK

Penész miatti szárítás során az ipari gépeket a lakásokban, családi házakban, pincékben magukra lehet hagyni, azok automatikusan páramentesítéenek. Igény esetén tartályuk tartalmát egy mosdóba, vagy lefolyóba is be lehet vezetni, így nem szükséges a tartály gyakori ürítése. A gépek non-stop dolgozhatnak, nem igényelnek állandó felügyeletet, gyakori penészírtási helyszínek:

PENÉSZES FALAK SZÁRÍTÁSA: 06 1 445 4945


PÁRA CENTRUM: +36 1 445  4945
NYITÓLAP
BEMUTATKOZÁS
VIZES FALAK SZÁRÍTÁSA
ÉPÜLETSZÁRÍTÁSI FELADATOK
BEÁZÁS BETONOZÁS CSŐTÖRÉS
ÉPÍTKEZÉS PARKETTÁZÁS PENÉSZ
KISZÁLLÍTÁSI IDŐPONTOK
BÉRELHETŐ GÉPEK
ALFA BÉTA GAMMA
DELTA IPARI EPSZILON IPARI GYIK
PÁRATARTALOM BUDAPEST
ADATVÉDELEM, JOGI TUDNIVALÓK
KAPCSOLAT

PÁRA CENTRUM KÖZPONT: 06 1 445 4945
Budapesti iroda: 1026 Budapest 06 1 445  4945
Pátyi raktár: 2071 Páty 06 30 374 9799
Szombathelyi telephely: 9771 Balogunyom 06 30 343 8751

Pára Centrum Facebook  Twitter  YouTube  Viber

SZÁRÍTÁS MEGRENDELÉSE:
06 1 445 4945
PÁRA CENTRUM HÍVÁSA


Ipari és lakossági szárítási megoldások, PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉKEK bérbeadása Budapesten és környékén.
Szárítási feladatok, pára infók: Párátlanítás, beázás szárítása, penész megszüntetése, parkettázás előtti aljzatszárítás.

[ Beázás, csőtörés | Betonozás | Árvíz kárenyhítése | Parkettázás előtti szárítás | Penészes fal | Iratmentés | Bérelhető gépek | Sitemap | Kapcsolat ]


RÓLUNKBÉRELHETŐ GÉPEKSZÁRÍTÁSI FELADATOKKÖZÖSSÉGI JELENLÉT
Nyitólap
Bemutatkozás
Gyakori kérdések
Ipari páramentesítő bérlés
Párátlanítási feladatok
Referencia munkák
Sitemap
Szárítási feladatok
Kapcsolat
Alfa párátlanító
Béta párátlanító
Gamma párátlanító
Delta páramentesítő
Epszilon páramentesítő
Vénusz ipari szélgép
Nap 3.3 hősugárzó
Páramentesítő bérlés Páramentesítős videók
Beázás, csőtörés
Betonozás, beton szárítás
Építőipari párátlanítás
Épületszárítás, falszárítás
Parkettázás, parketta lerakás
Penészes falak kezelése
Salétromos falak
Szárítási feladatok
Vizes falak, nedves fal
Budapest páratartalma
Szombathely páratartalma
Kiszállítási időpontok
Penészírtás 6 lépésben
Facebook
Google térkép
YouTube
Viber
Kapcsolat

Copyright © 2009-2021 Pára Centrum
Adatvédelem és jogi tudnivalók