Facebook Twitter YouTube Viber
Pára Centrum nyitólap
Pára Centrum telefonszám
Pára Centrum telefonszám
-
Saját autós kiszállítás!
Készülék bérlés
Készülék vásárlás
Kapcsolat
Bemutatkozás
Szárítási feladatok
GYIK
PENÉSZIRTÁS GYORSAN, HATÉKONYAN

Penészes falaknál, a penész megjelenésének egyik legfőbb oka a magas páratartalom. A szellőztetés jó megoldás, de nem elég gyors és hatékony. Ha már megjelent a penész, egyedüli gyors megoldás a páramentesítő gépek használata. önnek nem kell drága gépeket vennie, béreljen tőlünk párátlanítót!

Penész miatti légszárítás

Információ

Mi az a penész? A penész a természet hasznos tényezője, például az erdőkben az avar lebontásában komoly szerepe van. A spórák azonban nem csak a természetben vannak jelen, hanem mindenhol, ahol a gombák tápanyagot találnak, akár a lakásokban és a házakban is.

Az otthonokban megjelenő, és jellegzetes fekete foltot képző aspergillus niger, magyarul fekete penész igen erőszakos fajta, spórája zord körülmények között évekig életképes marad. Kezeljük mihamarabb ezeket a penészes felületeket!

Penész ellen használjon penészirtót (mely ugyan a felületekről eltávolítja a penészt, de a levegő magas nedvességtartalmát nem szünteti meg), így fontos a levegő nedvességtartalmának mihamarabbi csökkentése. Ha továbbra is magas lesz a pára, a penész úja meg fog jelenni, hiába lettek a felületek penészirtóval kezelve.

A NEDVESSÉG HIÁNYA, A SZÁRAZSÁG AZ EGYETLEN TÉNYEZŐ, AMI MEGGÁTOLHATJA A PENÉSZ TERJEDÉSÉT! HA EGY ZÁRT LÉGTÉRBEN CSÖKKEN A MAGAS PÁRATARTALOM, AKKOR A PENÉSZ GOMBÁK ÉLETFELTÉTELEI MEGSZŰNNEK!

Van amikor a kinti szabad levegő páratartalma még magasabb mint a benti, így szellőztetés révén, a helyett, hogy csökkenne a nedvesség a házban, lakásban vagy szobában, még inkább emelkedik a levegő nedvességtartalma, és a penész tovább nő. Ilyen esetben ajánlott páramentesítő gép használata, azonban fontos, hogy a külső nyilászárók zárva legyenek, különben kintről újra és újra bekerül a párás levegő.

A túlzott párásodás ellen szellőztessen gyakrabban, de ha ez nem segít, akkor béreljen pár hétre páramentesítő gépet! Ha penészesek vagy vizesek a falai, nem feltétlenül kell drága gépet vennie, a légszárítást megoldják bérelhető gépeink, akár még ma! A fal szárítás, a penész mentesítés pár hét alatt elvégezhető. További információt készséggel adunk önnek, hívja most a 06 1 445 4945-ös számot!

A penész veszélyes dolog: könnyen megjelenik a hőhídaknál, a szobák sarkaiban, vagy a nedves pincékben. A penész jelenléte nem csak a tárgyakra veszélyes, hanem könnyen egészségkárosodáshoz is vezethet.

ÖNNEK NEM KELL DRÁGA PÁRAMENTESíTŐ GÉPEKET VENNIE, BÉRELJEN TŐLÜNK PÁRÁTLANÍTÓT, S MEGSZŰNIK A PENÉSZ! BÉRELHETŐ GÉPEK LISTÁJA AZ ALÁBBIAKBAN!

Veszélyes penész- és gombafajok: szerencsére azok a veszélyes penész- és gombafajok, melyek tüdőgyulladást okozhatnak, hazánkban elvétve fordulnak elő. Más kontinenseken azonban jelentős egészségügyi károkért felelősek. Aki penészes lakásban lakik, az más allergének számára, például pollenallergénekre is fogékonnyá válik.

A Histoplasma capsulatum gombafajta hisztoplazmózist okozhat, a Coccidioides imminis kokcidioidomikózist, a Blastomyces dermatitidis pedig a blasztomikózisért felelős. Az USA egyes részein a népesség akár 70%-80% fertőzött, de sokan nem is tudnak róla, a tünetek első megjelenéséig. A fertőzöttség szerncsére egy egyszerű vizsgálat segítségével könnyen kimutatható, de erre hazánkban csak ritkán van szükség.

PENÉSZIRTÁS HAT LÉPÉSBEN

Penészirtó - 1. kép

Penészirtó - 2. kép

Penészirtó - 3. kép

Penészirtó - 4. kép

Penészirtó - 5. kép

Penészirtó - 6. kép

BÉRELHETŐ GÉPEK, BÉRLETI DÍJAK (BRUTTÓ ÁRAK!)

Bérelhető gépek Felhasználás jellege Bruttó bérleti díj Készlet
Építkezés Felújítás Csőtörés Beázás Penész Méret Napi Heti Raktáron Kiszáll.
Alfa párátlanító bérlés
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
10~20 m²
2 500 Ft
15 000 Ft
VAN
Béta párátlanító bérlés
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
10~20 m²
2 500 Ft
15 000 Ft
VAN
Gamma párátlanító bérlés
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
10~20 m²
2 500 Ft
15 000 Ft
VAN
Delta páramentesítő bérlés
igen
igen
Csőtörés: igen
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
40~80 m²
6 000 Ft
VAN
Epszilon páramentesítő bérlés
igen
igen
Csőtörés: igen
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
150~200 m²
10 000 Ft
60 000 Ft
VAN
Vénusz szélgép bérlés
igen
igen
Csőtörés: igen
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
50+ m²
2 500 Ft
12 000 Ft
VAN
Nap 3.3 hősugárzó bérlés
igen
igen
Csőtörés: igen
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
15+ m²
2 500 Ft
12 000 Ft
VAN

Referencia képek, ahol már szárítottunk csőtörés után, beázás miatt, vagy nedves falak szárításánál.

Információ

A gyermekek és idősek különösen veszélyben vannak! A penészgomba tüneteit elhanyagolva komoly betegségek is kialakulhatnak, így nagyon oda kell figyelni. A gyerekeknél gyorsan allergiás megbetegedések alakulhatnak ki. A tünetek lehetnek:

 • gyakori orrfolyás,
 • intenzív köhögés,
 • tüsszögés,
 • szemviszketés,
 • torok kaparás.

Gyenge vagy rossz állapotban lévő immunrendszer esetén súlyos következmények is lehetnek: bőrfertőzések, körömfertőzések, asztmás tűnetek, allergia. Rosszul sterilizált körülmények között bárhol lehet penész, például uszodákban és a fürdőkben is élnek penészgombák.

A penész megjelenésének lehetséges okai:

 • Lakások, házak rossz szigetelése: amikor modern nyílászárókat szerlenek be egy új építésű ingatlanba, vagy egy felújításkor, a helyiségek szellőzése megszűnik. Az emberek által, és az életvitel során keletkező pára nem távozik a levegőből, hanem lecsapódik a felületeken, ahol aztán a penészgombák megtelepednek.
 • Ahhoz, hogy valahol egy gomba megtelepedjen, három alapvető dologra van szükség: nedvességre, penészgomba spórákra és tápanyagokra, a gombák fejlődéséhez.
 • A spórák szinte mindenhol ott lehetnek, ahol a a gombák tápanyagot találnak, ahol szerves anyagokat bontanak le. Ilyenek lehetnek a fa bútorok, parketták, a tapéták vagy akár a műanyagok is...

A házevő- és rejtőzködő gombák statikailag tesznek kárt az épületkeben. Az úgynevezett rejtőzködő penész azért is veszélyes, mert éveken át élhetünk otthonunk nyugalmában, olyan körülmények között, melyek bármikor megbetegíthetnek bennünket, ráadásul a penész egyéb allergiás tüneteket is erősíthet. A penészgombák mellett érdemes megemlíteni a taplógombákat is, melyek bizonyos fajait "házevő gombának" hívnak, és már pár év alatt is komoly károkat okozhatnak az épületek szerkezetében.

VÁLASSZON A HELYISÉG MÉRETÉNEK MEGFELELŐ TELJESÍTMÉNYŰ PÁRÁTLANÍTÓ GÉPET, ÉS A MAGAS PÁRATARTALOM - EZÁLTAL A TOVÁBBI PENÉSZESEDÉS - GYORSAN MEG FOG SZŰNNI!

Bérelhető készülékek

Alfa (10-20 m2)
Béta (10-20 m2)
Gamma (10-20 m2)
Delta (40-80 m2)
Epszilon (150-200 m2)

Béreljen most!

Keresési kulcsszavak: penész a lakásban, penész eltávolítása, penészes fal, kármentesítésés, biztosító fizet, pince szigetelés, csőtörés elhárítás, budapest, biztosítás, kárenyhítés, zöld penész, histoplasma capsulatum, gombafaj, penész eltávolítása ruhából, hisztoplazmózis, coccidioides imminis, kokcidioidomikózis, blastomyces dermatitidis, penészgomba eltávolítása, penész eltávolítás házilag, penészes lakás, vízes fal, fal penészesedés, nedves falak szárítása, pára, ceresit, stop, pára ellen, fal szárítás. A Pára Centrum segít a penész ellen harcolni! aspergillus niger, fekete penész, fekete penesz.

Fő páramentesítési feladatokkörök: Beázás | Csőtörés | Vizes falak | Páramentesítő | szárítás | Páramentesítés | Páramentesítő bérlés | Párátlanító | Nedves fal | Páramentesítő készülék | Vizes fal | Ipari páramentesítp gép | Nedves falak | Pára Centrum

Információ

Egy átlagosnak nevezhető eset a közelmúltból, ügyfelünk a következőket írta:
(Sajnos pénész foltok jelentek meg nála.)

"A helyiség 25 nm–es, illetve a ház szinteltolásos, így ebből a helyiségből lehet feljebb menni, tehát az emelet nincsen ajtóval leválasztva.

A párásodást az alábbi tényezők okozzák:
- a konyhai fal fél szuterén
- az épület 1980-ban épült B30 –as téglafallal és jelenleg nem is rendelkezik szigeteléssel (kívül terméskővel van burkolva)
- az ingatlan egy völgyben helyezkedik el, ahol a páratartalom igen magas
- tavaly a félszuterén résznél a kertben elhelyezett külső fagyelzáró elfagyott és csak komoly vízveszteség után vettük észre, hogy baj van.

A fenti okok miatt így 4 év ottlakás után idén megjelent a kanapé mögötti falfelületen a penész, illetve az ülőgarnitúra dohos szagú lett. Ceresit stop pára készüléket kihelyeztünk, ami több hét alatt telik meg, tehát elvileg nem nagy a baj, gyakorlatilag a fent leírtak alapján azonban azt kell mondjam mégis csak nagy a baj."

Válaszunk a következő volt:

"Köszönjük megkeresését, cégünk nagy teljesítményű párátlanító gépek bérbeadásával, speciális szárítási igényekkel foglalkozik.

Sajnos az önök által használt Ceresit Stop nem az ön által leírt problémák megoldására való, arra az alábbiakban ajánlott modell alkalmas, melynek napi párátlanítási kapacitása több mint 45 liter!

Viszont egy ilyen teljesítményű gép, az igen drága, azt nincs értelme megvenni, sokkal inkább érdemes bérelni. Amennyiben az alábbi nagy teljesítményű Delta gépet beraknánk arra a területre, az kb. egy hét leforgása alatt megszüntetné a penész megjelenését kiváltó magas páratartalmat.

Ezt a nagy teljesítményű gépet most akciós áron 27% kedvezménnyel tudjuk bérbe adni, ráadásul egy heti bérlés esetén Budapesten és környékén ingyenes kiszállítással!
https://www.paracentrum.hu/delta-paramentesito-berles.html

A penész foltok megjelenését önöknél nagy valószínűséggel a fagyás miatti csőtörés okozta vizesedés válthatta ki + az elmúlt hetek csapadékos időjárása sem nevezhető megszokottnak, melyek együttesen okozhatták önöknél a penész megjelenését. A szárításnak azonban csak akkor van értelme, ha a csőtörés javítva lett, és nincs utánszivárgás."

JELLEMZŐEN A KÖVETKEZŐ HELYEKEN SZÁRÍTUNK:

 • családi házakban, lakásokban, nedves épületekben
 • irodaházakban, alagsorokban, pincékben
 • csarnokokban, raktárakban, múzeumok, írattárakban
 • élelmiszeripari üzemekben és csarnokokban
 • filmiparban gipsz szobrok és egyéb kellékek készítésekor

SZOLGÁLTATÁSAINK:

Párátlanítás, páramentesítés igen
Gyors falszárítás igen
Festés előtti falszárítás igen
Festés utáni vakolatszárítás igen
Építési folyamatok gyorsítása igen
Parkettázás előtt aljzatbeton szárítása igen
Beázás, csőtörés kárenyhítése igen
Tűzoltóvízkár, árvíz okozta vízkár enyhítésérem igen
Párátlanító, páramentesítő gépek bérbeadása igen
Mobil falszárító, mobil légszárító gépekbérbeadása igen
Penészes területek szárítása igen

PENÉSZ A LAKÁSBAN

Penészes fal

Penész a sarokban

Penész a lakásban

 

PÁRÁTLANÍTÁS MEGRENDELÉSE: 06 1 445 4945

 


PÁRA CENTRUM: +36 1 445 4945
NYITÓLAP
BEMUTATKOZÁS
SZÁRÍTÁSI FELADATOK
BEÁZÁS PÁRAMENTESÍTÉSE
BETONOZÁS, BETON SZÁRÍTÁS
VIZES FALAK SZÁRÍTÁSA
KISZÁLLÍTÁSI IDŐPONTOK
PÁRATARTALOM BUDAPEST
BÉRELHETŐ GÉPEK
ALFABÉTAGAMMA
DELTA IPARIEPSZILON IPARIGYIK
KAPCSOLAT

PÁRA CENTRUM KÖZPONT: 06 1 445 4945
Budapesti iroda: 1026 Budapest 06 1 445 4945
Pátyi raktár: 2071 Páty 06 30 374 9799
Szombathelyi telephely: 9771 Balogunyom 06 30 343 8751

Pára Centrum Facebook  Twitter  YouTube  Viber

SZÁRÍTÁS MEGRENDELÉSE:
06 1 445 4945
PÁRA CENTRUM HÍVÁSA

Lábléc

Pára Centrum

Ipari és lakossági szárítási megoldások, PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉKEK bérbeadása Budapesten és környékén.
Szárítási feladatok, pára infók: építőipari párátlanítás, beázások szárítása, penész megszüntetése, parkettázás előtti aljzatszárítás.

[ Építkezés, felújítás | Beázás, csőtörés | Árvíz kárenyhítése | Parkettázás előtti szárítás | Penészes fal | Iratmentés | Bérelhető gépek | Sitemap | Kapcsolat ]


RÓLUNKBÉRELHETŐ GÉPEKSZÁRÍTÁSI FELADATOKKÖZÖSSÉGI JELENLÉT
Nyitólap
Bemutatkozás
Gyakori kérdések
Ipari páramentesítő bérlés
Referencia munkák
Sitemap
Szárítási feladatok
Kapcsolat
Páramentesítő bérlés
Alfa párátlanító
Béta párátlanító
Gamma párátlanító
Delta páramentesítő
Epszilon páramentesítő
Vénusz ipari szélgép
Nap 3.3 hősugárzó
Beázás, csőtörés
Betonozás, beton szárítás
Építkezés, felújítás
Parkettázás, parketta lerakás
Penészes falak kezelése
Salétromos falak
Szárítási feladatok
Vizes falak, nedves fal
Budapest páratartalma
Szombathely páratartalma
Facebook
Google térkép
Twitter
YouTube
Viber
Kapcsolat

Copyright © 2009-2021 Pára Centrum
Adatvédelem és jogi tudnivalók

A honlapunkon szereplő árak bruttó árak!