Facebook Twitter YouTube Viber
Pára Centrum nyitólap
Pára Centrum telefonszám
Pára Centrum telefonszám
-
Saját autós kiszállítás!
Készülék bérlés
Készülék vásárlás
Kapcsolat
Bemutatkozás
Szárítási feladatok
GYIK
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYIK

Az alábbiakban pár gyakori, szárítással kapcsolatos kérdést válaszolunk meg. Ha esetleg nem találta meg itt a megoldást párátlanítási kérdésével kapcsolatban, írjon nekünk, vagy hívjon bennünket! Email: , telefonszám: 06 1 445 4945.

Ipari párátlanítók

MENNYI IDŐ ALATT SZÁRADNA KI MAGÁTÓL AZ ALJZATBETON ÉPÍTKEZÉSÜNKÖN?
- Egy kb. 4-5 cm vastag aljzatbeton, az időjárástól függően kb. 5-7 hét alatt szárad ki annyira, hogy már parkettázni, burkolni lehessen. Ha erősen csapadékos az időjárás, akkor a száradási időszak akár 8-10 hét is lehet!

 

HA NINCS ENNYI IDŐNK, A PÁRÁTLANÍTÓ GÉPEK MILYEN GYORSAN VÉGEZNEK?
- Ipari gyorsszárító gépeink segítségével 7-10 nap alatt lehet kiszárítani az aljzatbetont.

 

HÁNY DARAB GÉPRE VAN SZÜKSÉG A SZÁRÍTÁSHOZ?
- A szárítandó terület mérete, a rendelkezésre álló idő és a nedvesség tartalom mértéke határozza meg, hogy hány darab gépre van szükség. Tájékoztató táblázat megtekintése.

 

MI MOST ÉPÍTKEZÜNK, INGATLANUNK MÉRETE 106 NÉGYZETMÉTER.
HÁNY GÉPET JAVASOLNAK A GYORS SZÁRÍTÁS ÉRDEKÉBEN?

Két lehetőség van:
- Két darab Delta páramentesítő gépet bérelnek, egyet a 25-35 m²-es nappaliban használnak, míg a másikat a 10-18 m2-es szobák között mozgatnak. Ha egy helyiség már száraz, akkor a gépet át lehet vinni a következő szobába. A két gép átlagos esetben egy hét alatt tud végezni a szárítással. Költségek, akciós bérleti díj: 2 db Delta gép x 35 000 Ft x 1 hét = 70 000 Ft. Az ár tartalmazza az ingyenes kiszállítást Budapesten és környékén!
- Egy darab Delta ipari gépet bérelnek, és ezt az egy gépet mozgatják 3-4 naponta a helyiségek között. Az egy darab páramentesítő készülék átlagos esetben két hét alatt tud végezni a szárítással, ekkor a bérleti díj a következőképpen alakul: akciós bérleti díj 1 db Delta gép x 35 000 Ft x 2 hét = 70 000 Ft. Az ár tartalmazza az ingyenes kiszállítást Budapesten és környékén!
ön mind a két esetben ugyanannyit fizet, azonban két gép bérlése esetén időt lehet nyerni, mert azok hamarabb, már egy hét alatt végeznek a szárítással.


VALÓBAN ÉRDEMES EGYSZERRE AKÁR TÖBB GÉPET BÉRELNI?
Igen. építkezések, komolyabb felújítások vagy súlyos beázások esetén több gép használataával jelentősen le lehet rövidíteni a szárítási időt. általánosságban elmondható, hogy két gép, fele annyi idő alatt, három gép harmad annyi idő alatt, négy gép negyed annyi idő alatt végez a szárítással, mintha csak egy gép szárítani. Egy példa: a bérleti díj alakulására három darab Delta páramentesítő gép egy heti bérlése esetén, vagy egy darab Delta három heti kölcsönzésekor:
1) akciós bérleti díj 35 000 Ft / gép / hét. 3 db Delta gép x 35 000 Ft x 1 hét = 105 000 Ft + ingyenes kiszállítás BP és környéke.
1) akciós bérleti díj 35 000 Ft / gép / hét. 1 db Delta gép x 35 000 Ft x 3 hét = 105 000 Ft + ingyenes kiszállítás BP és környéke.

 

A GÉPEK HOL GYŰJTIK ÖSSZE A VIZET?
- Minden készülékünk saját tartállyal rendelkezik, abban gyűjtik össze a vizet. A kisebb lakossági gépeknek 3-5 literes, míg a nagyobb ipari gépeknek 5-10 literes tartálya van.

 

MI TÖRTÉNIK HA A TARTÁLY MEGTELIK VÍZZEL?
- összes gépünk full automata, így ha egy tartály megtelik vízel, akkor automatikusan kikapcsolnak a gépek, így nem kell attól tartani, hogy elárasztják a helyiségeket. A tartály ürítése után, a gépek maguktól újra indulnak és folytatják a száírtást.

 

NEM TUDOM ÁLLANDON ÜRÍTENI A TARTÁLYOKAT, NEM LESZ SENKI A GÉP KÖZELÉBEN.
MIT CSINÁLJAK?

A tartályokból egy hagyományos fél collos cső segítségével ki lehet vezetni a vizet, így vagy közvetlenül egy lefolyóba lehet bekötni, vagy nagy tartályokba lehet összegyűjteni azt. Ha nincs lefolyó a szárítási feladat közelében, akkor a bérleti időszak idejére ingyenes biztosítunk nagy, 60 literes tartályokat.

 

CSŐTÖRÉS VOLT NÁLUNK, SAJNOS 40 KÖBMÉTER VÍZ FOLYT SZÉT.
MENNYI IDŐ ALATT SZÁRADNA KI MAGÁTÓL?

- Az ingatlankoban keletkező vízkárok (csőtörés, beázás, árvíz, talajvíz, viharos esőzés) természetes száradása nagyon hosszú folyamat. Ilyenkor akár 3-4 hónapra is szükség lehet a kiszáradáshoz, extrém csapadékos időjárási körülmények között akár 5-6 hónapra is! A nedves parketta, az átázott bútor és a vizes fal lassú száradása penészedéshez vezet.

 

HOGYAN SZÁRÍTSUNK BEÁZÁS, CSŐTÖRÉS UTÁN?
- Fontos a mihamarabbi szárítás megkezdése! A szétfolyt víz mennyisége határozza meg, hogy hány darab gyorsszárító gépre van szükség. Kisebb beázás esetén elég lehet a kis gép is, de ha több köbméter víz folyt szét, akkor a nagy teljesítményű gépek használata ajánlott: Delta és Epszilon modellek.

 

MELYIK FAJTA GÉPET, MIKOR ÉS MIRE LEHET HASZNÁLNI?

Bérelhető gépek Felhasználás jellege Készlet
Építkezés Felújítás Csőtörés Beázás Penész Méret Raktáron Kiszáll.
Alfa párátlanító bérlés
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
10~20 m²
VAN
Béta párátlanító bérlés
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
10~20 m²
VAN
Gamma párátlanító bérlés
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
10~20 m²
VAN
Delta páramentesítő bérlés
igen
igen
Csőtörés: igen
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
40~80 m²
VAN
Epszilon páramentesítő bérlés
igen
igen
Csőtörés: igen
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
150~200 m²
VAN
Vénusz szélgép bérlés
igen
igen
Csőtörés: igen
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
50+ m²
VAN
Nap 3.3 hősugárzó bérlés
igen
igen
Csőtörés: igen
Beázás: igen
Penész miatt szárítás: igen
15+ m²
VAN

 

MOST CSERÉLTÜK KI AZ ABLAKOKAT ÉS ELKEZDTÜNK PÁRÁSODNI.
MIT LEHET ILYENKOR TENNI?

- A modern, tökéletesen záródó ablakok beépítésével megszűnik az ablakréseken keresztüli szellőzés, így a levegő nem tud magától kicserélődni. átlagos lakásban, átlagos körülmények között elég ilyenkor, ha sűrűbben szellőztetnek, de ne a kora reggeli órákban (amikor magas a kinti levegő páratartalma), hanem inkább nap közben.

 

A GYAKORI SZELLŐZTETÉS ELLENÉRE IS PENÉSZEDNI KEZDTÜNK.
MIT JAVASOLNAK?

- Ha a sűrű szellőztetés nem oldotta meg a párásodás problémáját, akkor érdemes tesztként egy párátlanító gépet bérelni, és mégnézni, hogy annak használatával megszűnik-e majd a párásodás.

 

VEGYEK, VAGY BÉRELJEK PÁRÁTLANÍTÓ GÉPET?
- A kérdés jogos. Egy átlagos családnak nincs szüksége folyamatosan páramentesítő gépre, csak akkor, ha extra körülmények között élnek: ritkán szellőztetnek, rosszul szigetelt szuterénben laknak, nincs szellőzése a fürdőszobának... Mielőtt egy drága páramentesítő gépet venne, próbálja ki a BÉRELHETŐ GÉPEK segítségével, hogy valóban megoldaná-e az, az ön problémáját? így megelőzheti a felesleges vásárlást! A gépeket ki is szállítjuk önnek, ki sem kell mozdulnia a lakásából!
Bérelhető gépeink listáját ide kattintve megtekintheti!

 

HOGYAN TUDOM A PENÉSZ FOLTOKAT ELTÁVOLÍTANI?
- Olyan sokan szembesülnek a penész megjelenésével, hogy ennek a kérdésnek a megválaszolására egy külön oldalt hoztunk létre:
Penészirtás hat lépésben.

 

MEGRENDELÉS ESETÉN, MEG IS MÉRIK A FALAK NEDVESSÉGTARTALMÁT?
-
Kiszállítás esetén, a bérleti időszak elején és végén, kérésre térítésmentesen ellenőrizzük a falak, az aljzat nedvességtartalmát. Nedvességmérő készülékünk hasznáható fa, falazat, mészhabarcs, cementesztrich, beton, gipszvakolat és gázbeton felületeken.
Segítség a fali nedvességmérő kézi készülék használatához

 

MILYEN BÉRELHETŐ KÉSZÜLÉKEI VANNAK A PÁRA CENTRUMNAK?
- Alfa párátlanító
- Béta párátlanító
- Gamma párátlanító
- Delta párátlanító - ipari teljesítmény
- Epszilon párátlanító - ipari teljesítmény
- Vénusz szélgép
- Merkúr szélgép
- Nedvességmérő
- Nap 3.3 hősugárzó

 

MIBE KERÜL A BUDAPESTI ÉS KÖRNYÉKI KISZÁLLÍTÁS?

Kis gépek kiszállítása AKCIÓ: amennyiben Alfa, Béta vagy Gamma párátlanító készülékünket legalább KÉT HÉT időtartamra bérbe veszi, úgy azt Budapest területén, ill. Budapest vonzáskörzetében ingyenesen kiszállítjuk Önnek!
Nagy gépek kiszállítása AKCIÓ: amennyiben Delta vagy Epszilon párátlanító készülékünket legalább EGY HÉT időtartamra bérbe veszi, úgy azt Budapest területén, ill. Budapest vonzáskörzetében ingyenesen kiszállítjuk Önnek!
Egyéb gépek kiszállítása AKCIÓ: amennyiben Vénusz vagy Merkúr szélgépünket, ill. Nap 3.3 hősugárzónkat min. KÉT HÉT időtartamra bérbe veszi, úgy azt Budapest területén, ill. Budapest vonzáskörzetében ingyenesen kiszállítjuk Önnek!
Normál kiszállítás A fentieknél rövidebb bérleti időszak esetén a kiszállítás díja bruttó 2 500 Ft / fuvar.

 

MIBE KERÜL A SZOMBATHELYI ÉS KÖRNYÉKI KISZÁLLÍTÁS?

Kis gépek kiszállítása AKCIÓ: amennyiben Alfa, Béta vagy Gamma párátlanító készülékünket legalább KÉT HÉT időtartamra bérbe veszi, úgy azt Szombathely területén, ill. Szombathely vonzáskörzetében ingyenesen kiszállítjuk Önnek!
Nagy gépek kiszállítása AKCIÓ: amennyiben Delta vagy Epszilon párátlanító készülékünket legalább EGY HÉT időtartamra bérbe veszi, úgy azt Szombathely területén, ill. Szombathely vonzáskörzetében ingyenesen kiszállítjuk Önnek!
Egyéb gépek kiszállítása AKCIÓ: amennyiben Vénusz vagy Merkúr szélgépünket, ill. Nap 3.3 hősugárzónkat min. KÉT HÉT időtartamra bérbe veszi, úgy azt Szombathely területén, ill. Szombathely vonzáskörzetében ingyenesen kiszállítjuk Önnek!
Normál kiszállítás A fentieknél rövidebb bérleti időszak esetén a kiszállítás díja bruttó 2 500 Ft / fuvar.

 

MIBE KERÜL AZ ORSZÁGOS KISZÁLLÍTÁS?

Országos kiszállítás A kiszállítás díját a pátyi raktárunktól való távolság határozza meg. Kérje árajánlatunkat!

 

HÉTVÉGÉN IS DOLGOZNAK?
SZOMBATON ÉS VASÁRNAP IS VAN KISZÁLLÍTÁSUK?

- Igen, hétvégén is van kiszállításunk.

 

HOL, ILL. MIKOR LEHET PÁRAMENTESÍTŐ-, FALSZÁRÍTÓ GÉPEKET HASZNÁLNI?
- lakásokban, szuterénekben
- családi házakban, társasházakban, lakótelepi épületekben
- garázsokban, parkolókban, parkolóházakban
- nedves falak esetén bárhol
- építkezéseken, felújításokon
- beázáskor, csőtöréskor
- irodákban, irodaházakban, nagy légterű helyiségekben
- alagsorokban, hagyományos pincékben és boros pincékben
- csarnokokban, raktárakban,
- irattárakban, archívumokban
- múzeumokban, műemlék épületekben
- restauráláskor
- templomokban
- élelmiszeripari üzemekben és csarnokokban
- filmiparban gipsz szobrok és egyéb kellékek szárításakor
- árvízkárok esetén

 

HOGYAN KELETKEZIK A PÁRA A TERMÉSZETBEN ÉS HOGYAN VISELKEDIK?
- A természetben a csapadékképződést során, a Föld nagyobb felszínű vizei a napsugárzás hatására párologni kezdenek, majd a páradús meleg levegő felfelé száll. A felfelé szálló párás levegőből, a benne lévő vízpára a hidegebb rétegekkel találkozva kicsapódik, és csapadék formájában földre hull. Ez alatt a széljárás függvényében több ezer kilométert is megtehet, így ott esik eső, ahol nincs nagyobb felszínű vízes terület.

 

MIT CSINÁLJAK, HA ÉN NEM PÁRÁTLANÍTANI, HANEM PÁRÁSÍTANI SZERETNÉK?
- A párásító gépek lényegesen olcsóbbak, mint a párátlanítók, így nem érdemes bérelni párásító gépet, sokkal inkább javasolt vásárolni egyet.
A készülékek fajtái:
A meleg párásító a csapvízből a vizet elpárologtatja.
A hideg párásító a csapvizet szétporlasztja, a vízpermet és a vízkő finom porként száll a levegőben.

A meleg és hideg (ultrahangos) párásítót fűtési szezonban szokták használni, mivel ilyenkor a száraz meleg levegő az orr nyálkahártyáját kiszárítja, mely aztán könnyen orrvérzést okozhat orrfújáskor, és nagyobb az esélye a légúti fertőzéseknek terjedésének.

Egy olcsó megoldás, ha valóban alacsony a páratartalom, hogy mosás után a ruhákat a száraz helyiségben kell kiteregetni, ilyenkor tulajdonképpen meleg párásítás történik.

Ha viszont túl magas a páratartalom, ezt a megoldást el kell kerülni, mert hamar penészedni kezdenek majd a falak, a bútorok. Ilyen esetben nem érdemes drága párátlanító gépet venni, sokkal jobban megéri azt bérelni. Ilyen esetben a családok otthoni felhasználására Alfa modellünket ajánljuk.

 

PÁRÁSÍTÁS A SZABADBAN, PÁRAFAL
- Teraszok hűtésére "kültéri klímákat", azaz vízpára függönyöket lehet használni. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy porlasztó fejek segítségével, a vizet apró cseppekre porlasztjuk el, mely azonnal el is párolog. Ez a párolgási folyamat hőelvonással jár, így a hőérzetet 10-12 ˚C fokkal lehet csökkenteni. Az elpárolgó porlasztott víz lehűti a környezetét, az apró permet párolgása olyan gyors, hogy a bútorok és az emberek nem lesznek vizesek, nem kell elázástól tartani.
Gardena kültéri klíma szett, teraszok párásításához 13 132 Ft-ból!

 

MELYIK FAJTA PÁRÁSÍTÓ GÉP FOGYASZT KEVESEBB ÁRAMOT?
- A hideg-, vagyis az ultrahangos párásító (nem párátlanító!) nagyságrendekkel kevesebb áramot fogyaszt, mint meleg párásító. A meleg párásító ugyanis a víz forralásával állítja elő a gőzt, így az a teljesítménytől függően akár 25-30 Ft-ot is fogyaszthat óránként! Az non-stop (napi 24 órás) használat esetén 600-700 Forintot jelentene!

 

HA PÁRÁS A LEVEGŐ, HOGYAN VISELKEDIK A PÁRA?
- A hideg pára lefele száll, a meleg felfelé.

 

HOGYAN ALAKUL A PÁRATARTALOM BUDAPEST KÖRNYÉKÉN?
- Ez a kérdés, miért fontos? Mert nem mindegy, hogy mennyi volt a levegő párátartalma a szabadban. Ha a szabadban 80% feletti párataralom volt, akkor hiába próbáltuk szellőztetéssel megoldani a szárítást, kintről csak magas páratartalmú nyirkos levegőt engedtünk be. éppen ezért érdemes figyelemmel kísérni a páratartalom alakulását, és ha szárítani szeretnénk, csak akkor szellőztessünk, ha a kinti levegő páratartalma alacsonyabb mint a bentié!
A kérdés megválaszolásában segíthet ez az ooldalunk: a Budapesti páratartalom alakulása az elmúlt 24 órában.

 

A KAUCIÓ ÖSSZEGÉT HOGYAN TUDOM KIFIZETNI?
- A kaució összegét a gépek átadásakor készpénzben tudja kifizetni kollégáinknak, vagy a bérlés előtt banki átutalással.
Amennyiben szeretné, a kauciót átutalhatja PayPal-val vagy Barion-nal is.


MI AZ A BARION?
- A Barion egy MNB által engedélyezett, forradalmian új fizetési rendszer, amiben bankkártya és bankszámla nélkül lehet ingyenesen vásárolni weben, boltban, vagy akár bárkinek pénzt küldeni.

 

MI AZ A PAYPAL?
- A PayPal egy meglévő banki infrastruktúrára épülő internetes fizetési rendszer, ami lehetővé teszi az egyszerű és biztonságos pénzfogadást, valamint fizetést, anélkül, hogy meg kellene adni a személyes adatokat, ill. a bankkártyákra vonatkozó adatokat.

 

A PÁRÁTLANÍTÓ GÉPEK BÉRLETI DÍJÁT, VAGY A KAUCIÓT FIZETHETEM BARION-NAL, VAGY PAYPAL-LAL IS?
- Igen.

 

Béreljen most!

Keresési kulcsszavak: páramentesítő, páramentesítés, páramentesítő bérlés, páramentesítő gép bérlés, ipari páraelszívó, paramentesito, bépíthető párátlanító, bérelhetö páramentesítö, páramentesítő, páramentesítés, páramentesítő készülék, páramentesítő gép, 2021, páramentesítő bérlés, páramentesitő, paramentesito. Párásodás ellen PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉKEK, páraelszívó bérlés, páramentesítő bérlése, páramentesítő gép bérlés, páramentesítő készülék bérlés, bérelhető páramentesítő, páraelszivó bérlés, pára mentesítő, páramentesítő készülék bérlése, páramantesítő, páramentesités, biztosító, kárenyhítés, azonnali megoldás, páramentesitö, páramentesítés! bérlés, paramentesites, biztosítás, páramentesítö készülék, páramentesítő budapest, páramentesítő bérlés budapest, "páramentesítő", 2020, páraelszívó készülék bérlése, páramentesitő gép, irodai alkalmazás, munkahely ablak nélkül, irodában nincs ablak, páramentesitő készülék, páramentesítés új házban, abszolút páratartalom relativ páratartalom, akció párátlanító készülékek, párátlanító bérlés budapest, bérelhető párátlanító, párásodás delonghi páramentesítő, ipari páraelszívó, páramentesitő bérlés, páramentesitő készülékek, páramentesítő keszülek, bérlés páraelszívó, de longhi páramentesítő, szellőzés nem meoldott, nincs légmozgás, delonghi párátlanító, delongi páramentesitő, nagykereskdelem, ház páramentesitése, házak páramentesítése, páramentesítés új ház, páramentesító készülék, páramentesítő +bérlés, páramentesítő berendezés bérlés, páramentesítő bérel, 2020, hőlégfúvő, meleg levegővel történő szárítás, légszárító, pb palackos melegítő, forró levegő befújása, szárítógép, légszarito, boros pincében magas páratartalom, hordó, bor, penész, párátlanító készülék, pára centrum, párátlanító használt, párátlanító kölcsönzés, abszolút páratartalom, penész, penészes fal, beázás javítás, penész a lakásban, párátlanító készülékek, bérgép, bérelt gép.

SZÁRÍTÁS MEGRENDELÉSE: 06 1 445 4945


PÁRA CENTRUM: +36 1 445 4945
BUDAPESTI KÖZPONT
SZOMBATHELYI TELEPHELY
BEMUTATKOZÁS
SZÁRÍTÁSI FELADATOK
BEÁZÁS PÁRAMENTESÍTÉSE
VIZES FALAK SZÁRÍTÁSA
KISZÁLLÍTÁSI IDŐPONTOK
PÁRATARTALOM BUDAPEST
BÉRELHETŐ GÉPEK
ALFABÉTAGAMMA
DELTA IPARIDELTA PRÉMIUMEPSZILON IPARI
KAPCSOLAT

PÁRA CENTRUM KÖZPONT: 06 1 445 4945
Budapesti iroda: 1026 Budapest 06 1 445 4945
Pátyi raktár: 2071 Páty 06 30 374 9799
Szombathelyi telephely: 9771 Balogunyom 06 30 343 8751

Pára Centrum Facebook  Twitter  YouTube  Viber

SZÁRÍTÁS MEGRENDELÉSE:
06 1 445 4945
PÁRA CENTRUM HÍVÁSA

Lábléc

Pára Centrum

Ipari és lakossági szárítási megoldások, PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉKEK bérbeadása Budapesten és környékén.
Szárítási feladatok, pára infók: építőipari párátlanítás, beázások szárítása, penész megszüntetése, parkettázás előtti aljzatszárítás.

[ Építkezés, felújítás | Beázás, csőtörés | Árvíz kárenyhítése | Parkettázás előtti szárítás | Penészes fal | Iratmentés | Bérelhető gépek | Sitemap | Kapcsolat ]


RÓLUNKBÉRELHETŐ GÉPEKSZÁRÍTÁSI FELADATOKKÖZÖSSÉGI JELENLÉT
Nyitólap
Bemutatkozás
Gyakori kérdések
Ipari páramentesítő bérlés
Referencia munkák
Sitemap
Szárítási feladatok
Kapcsolat
Páramentesítő bérlés
Alfa párátlanító
Béta párátlanító
Gamma párátlanító
Delta páramentesítő
Epszilon páramentesítő
Vénusz ipari szélgép
Nap 3.3 hősugárzó
Beázás, csőtörés
Betonozás, beton szárítás
Építkezés, felújítás
Parkettázás, parketta lerakás
Penész, páramentesítés
Salétromos falak
Szárítási feladatok
Vizes falak, nedves fal
Budapest páratartalma
Szombathely páratartalma
Facebook
Google térkép
Twitter
YouTube
Viber
Kapcsolat

Copyright © 2009-2021 Pára Centrum
Adatvédelem és jogi tudnivalók

A honlapunkon szereplő árak bruttó árak!